Du har lockigt hår!

Nu när du vet din hårtyp kommer det att underlätta en hel del när du ska hitta produkter till ditt hår. Kom dock ihåg att det inte finns en specifik mall på vad som bör passa alla, utan man får helt enkelt prova dig fram. Det vi kan hjälpa dig med är att ge dig riktlinjer och information om ditt hår baserat på de svar du angivit i testet.

Lockigt hår varierar från lätta lockar till täta korkskruvar med hög densitet och har vanligtvis en kombination av texturer. De är definierade och fjädrande, med mer höjd och volym vid roten än typ 2.

Typ 3A – Stora, lösa lockar. Lockarna tenderar att vara glänsande, med en väldefinierad S-form.

Typ 3B – Spänstiga lockar, kan variera från vanliga lockar till korkskruvar. Tenderar att vara grovt och ha en högre densitet.

Typ 3C – Kallas ofta lockigt-krulligt och tenderar att ha en mycket hög densitet. Brukar ha mest volym, men även mest krympning (shrinkage) av lockar.

Vågigt hår tenderar att bli frizzigt och torrt. Det kan vara bra att styla håret när det är blött, detta hjälper till att bromsa frizz och gör det lättare för hårprodukter att nå hela håret. Använd alltid en fuktighetsblockerande stylingkräm för mindre frizz och mer definition. Sikta på hårgeléer med näringsgivande oljor som huvudingredienser. Använd gärna en lock-definierande kräm och kamma med en bredtandad kam för att fördela produkten jämnt.