Vad är Chebe?

Beskrivning av Chebe

Chebe är ett naturbaserat pulver som främst har varit hemligheten bakom hårtillväxten hos en etnisk afrikansk folkgrupp i landet Tchad. Kvinnorna i sahelregionen har i år använt sig av pulvret och berömmer den för det starka och långa hår de har. Pulvret är en blandning av Shébé frön (lavender Kroton från croton zambesicus växten), mahlab frön, missic sten, kryddnejlika och samour harts. Kvinnorna i regionen är kända för att ha naturligt långt typ 4 hår. Pulvret görs om till en oljeblandning och smörjs in i håret vilket håller det insmort och återfuktat. Chebe hjälper till att stärka håret vilket leder till mindre håravbrott och blir en faktor till att man kan uppnå önskad hårlängd. 

 

Användning 

1. Återfukta håret med vatten och dela upp det i fyra sektioner. 

2. Ta en sektion i taget och smörj in Chebe-blandningen på håret ca 1,5 cm från hårbotten ner mot topparna. Viktigt att INTE applicera pulvret i hårbotten då det kan skapa irritation.

3. Smörj sedan in valfri olja på samma sätt.

4. Gör en skyddande hårstil, exempelvis flätor eller twists.

5. Avsluta med att dutta vatten på flätan. Tvätta sedan av med valfri schampoo och balsam.

 

 

Vanliga frågor

Hairtopias Chebe

Den traditionella Cheben innehåller en ingrediens som är förbjuden i Sverige och Europa. Av den anledningen har vi på Hairtopia valt att enbart sälja Chebe fröna vilket gör det möjligt för kunden att själv blanda in kryddnejlika och mahlab om man vill.

Kan Chebe få håret att växa?

Chebe i sig kan inte få ditt hår att växa snabbare från rötterna. Däremot bidrar det till hårtillväxt genom att motverka håravbrott. Chebe vårdar, stärker och återfuktar håret. Av den anledningen passar produkten utmärkt till typ 3 och 4 hår.

Hur använder man Chebe?

Man ska använda chebe som en inpackning en till två gånger i veckan. Det finns ingen begränsning på hur länge man kan ha det i håret, vilket passar perfekt när man har skyddande hårstilar som man vill ha ett tag men 3 timmar är minimum för att Chebe ska ha en effekt. 

Kan man använda Chebe med andra produkter?

Chebepulvret ska blandas med andra återfuktande produkter som vatten, olja eller en hårkräm. 

Kan man ha Chebe länge i håret?

Ja du kan ha Chebe i håret en längre tid.

Finns det studier på Chebe?

Det finns inga kända studier på Chebe däremot är det beprövat av människor runt hela världen som vittnat om dess effekt på hårvård och hårtillväxt. Det finns mycket information på nätet om just Chebe och dess ursprung.

Kan man få allergier av Chebe?

Eftersom att det inte finns några studier på just Chebe bör man göra ett lapptest innan man använder produkten för att utesluta allergier.

Har Chebe biverkningar?

Chebe ska inte användas på hårskalpen då det kan skapa irritation och mjäll.

När kan man se resultat?

De som har använt Chebe flitligt har nämnt att de har sett resultat inom 3-4 veckor. Resultaten har då varit känslan av att håret är lättillgängligt och mindre håravbrott. De som använt det längre har sett skillnad i hårväxten.