Hårtypsdiagrammet

Att identifiera din hårtyp är första steget för att hitta de hårprodukter och hårstilar som passar dig bäst. Andre Walker, som ursprungligen skapade hårtypsdiagrammet, skapade den för att hjälpa oss att bättre förstå vårt hårs struktur, dess behov och varför det kanske inte reagerar lika bra på vissa produkter. I huvudsak skapades detta diagram för att hjälpa oss förstå vårt hår och ta bättre hand om det.

Även om hårtypning är en aning kontroversiell i det naturliga hårsamhället, verkar det vara ett diagram som de flesta refererar till när de väljer produkter och beslutar vad som fungerar bäst för deras hår. Vissa hävdar att diagrammet inte är till hjälp och att det finns betydligt fler faktorer som spelar in för att kartlägga hårtyper. Även om båda sidor av denna debatt har mycket giltiga argument, verkar det som att hårtypsdiagrammet är här för att stanna.

Det finns fyra huvudsakliga hårtyper med underkategorier som sträcker sig från A till C för varje typ. Tillsammans med hårtyper finns det flera andra faktorer, såsom hårstruktur, lockmönster, densitet och porositet, som spelar en stor roll i hur vissa produkter fungerar för ditt hår.