Hårprodukter för din hårtyp

När du har identifierat din hårtyp är nästa steg att hitta produkter som passar din hårtyp bäst. Vi ska nu gå igenom de produkter som passar varje hårtyp bäst men innan ni läser vidare, kom ihåg att dessa är generella råd och kan variera från person till person så det är viktigt att våga testa innan man hittar de perfekta hårprodukterna.

Typ 2 (Vågigt hår)

 

Typ 2 hår tenderar att vara tjockare än typ 1 hår. Undertyperna divideras med hårets tjocklek och vågens form. Det finns tre underkategorier för vågigt hår:

Typ 2A - Den här hårtypen är mycket fin och tunn med S-formade vågor - det är också lätt att utforma.
Typ 2B - Lite krusigare än typ 2A, den här hårtypen är vågig och medeltjock.
Typ 2C - Den här hårtypen är vågig, tjock och grov - den är benägen att frysa och svår att utforma.

Vågigt hår - Håll det lätt och enkelt

Det största problemet med vågigt hår är att det tenderar att bli frizzigt. Nyckeln till att ta hand om vågigt hår är att kontrollera frizz utan att väga ner din naturliga lock. Dina främsta problem är att lägga till fukt och volym utan att tappa den vågen.

Rekommenderade produkter: Leta efter schampon och balsam som är utformade för att hydrera och återfukta håret. För att hjälpa till att låsa in hydrering och minska frizz, försök använda en fuktgivande hårmask en gång i veckan.

 

Typ 3 (Lockigt hår)

Den här typen av hår är definitivt lockigt - vanligtvis den typ av lock som går rakt när håret är vått men går tillbaka till att vara lockigt när det torkar. Lockigt hår har tydligt definierade, fjädrande lockar och det tenderar att vara lätt att style. Det finns tre underkategorier för lockigt hår:

Typ 3A - Detta hår har definierade lockar med en tjock konsistens och mycket glans men kan vara krusigt.
Typ 3B - Hår av denna typ har stramare lockar och kan ha en kombination av texturer.
Typ 3C - Den här hårtypen har mycket snäva lockar eller kinks och är generellt lätt att utforma.

 

Ingen gillar frizz men tyvärr är det en ständig kamp du måste kämpa om du har lockigt hår. Nyckeln till att kontrollera frizz är att hålla håret fuktat. Rätt schampo och balsam kan hydrera dina lås medan mousses, krämer och geléer kan ge kontroll och definition.

Rekommenderade produkter: Grunden för din hårvårdsrutin bör vara ett fuktgivande schampo och balsam - du kanske till och med hittar ett som är specifikt utformat för lockigt hår. Du kanske också vill experimentera med mousse, hårolja eller curlgelé för att kontrollera frizz och för att definiera dina lockar.

 

Typ 4 (Krulligt hår)

Hår av den mycket lockiga eller kinky typen har väldigt snäva, ibland väldefinierade lockar. Det tenderar att vara ganska grovt i strukturen men är också känsligt och benäget för skador på grund av värme och produkt. Det finns tre olika underkategorier för kinky hår:

Typ 4A - Detta hår är mjukt i strukturen med snäva, väldefinierade lockar eller kinks.
Typ 4B - Hår av denna typ har mycket snäva lockar, men de är mindre definierade, mjuka och ömtåliga.
Typ 4C - Den här hårtypen har så snäva lockar att det kanske inte ens ser lockigt ut.

Om ditt hår är väldigt lockigt eller kinky kan det vara lite kasta vilka produkter gör och inte fungerar för dig. Allt beror på hårets längd och struktur, så prata med din stylist om du behöver hjälp med att välja rätt produkter eller frisyr.

Rekommenderade produkter: Nyckeln till att ta hand om mycket lockigt hår är fukt - börja med ett schampo för lockigt hår och en tung fuktgivande balsam. Du bör också använda en fuktgivande mask, så ofta som varje gång du tvättar håret. Andra produkter som håroljor och efterbehandling krämer kan låsa in fukt och lägga till definitionen på dina lockar medan en lätt pomade hjälper till med styling.