Du har krulligt hår!

Nu när du vet din hårtyp kommer det att underlätta en hel del när du ska hitta produkter till ditt hår. Kom dock ihåg att det inte finns en specifik mall på vad som bör passa alla, utan man får helt enkelt prova dig fram. Det vi kan hjälpa dig med är att ge dig riktlinjer och information om ditt hår baserat på de svar du angivit i testet.

Krulligt hårt tenderar att vara fint och tunt eller trådigt och grovt med tätt packade hårstrån. Krulligt hår är faktiskt den mest sköra hårstrukturen eftersom den har minst mängd yttre lager av hårstrån som skyddar mot torrhet.

Typ 4A – Täta, fjädrande hårstrån, tätt spiralformade med ett synligt S-mönster.

Typ 4B – Böjs i skarpa vinklar som liknar bokstaven Z. Håret är stramare och mindre definierat än 4A

Typ 4C – Hög densitet/täthet, liknar 4B men har mindre definition och mer krympning. Väldigt känsligt hår.

Krulligt hår gillar naturligt mjukgörande oljor. De största utmaningarna är att bevara fukt, undvika trasslar och motverka krympning (shrinkage). Efter en hårtvätt kan det vara bra att använda en leave-in conditioner för att tillsätta fukt och mjukgöra håret.

Vi rekommenderar att du tvättar ditt hår med en co-wash och att du tvättat håret max 1 gång i veckan, men gärna 1 gång varannan vecka. Använd en detangling conditioner, leave-in conditioners och återfuktande krämer för att förebygga torrhet.